•    Czas przygotowania: 15 minut
•    Poziom trudności: Średnie
•    Porcja: 2 osoby

 

Składniki

•    żurawina świeża lub mrożona (może być dżem żurawinowy) 50 g
•    czerwone wino 300 ml
•    sok pomarańczowy 200 g
•    goździki 2 szt
•    otarta skórka z 1 pomarańczy
•    laska cynamonu1 szt
•    Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr

 

Krok 1.

Połącz żurawinę z winem i sokiem pomarańczowym.


Krok 2.

Żeby sos był idealnie doprawiony i gęsty dodaj esencję do sosu pieczeniowego jasnego, otartą skórkę z pomarańczy, goździki i cynamon. Wszystko razem gotuj około 10 minut.

 
Krok 3.

Sos doskonale nadaje się do białych mięs, również dobrze komponuje się z pieczona kaczką.

Zobacz podobne do Sosu cumberland na przepisy.pl