•    Czas przygotowania: 15 minut
•    Poziom trudności: Łatwe
•    Porcja: 5 osób

 

Składniki

•    wino Marsala 300 ml
•    Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr 1 szt
•    szalotka 1 szt
•    oliwa z oliwek 50 ml

 

Krok 1

Na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i smaż chwilę aż się zeszkli.

 

Krok 2

Całość zalej winem Marsala i gotuj aż wino odparuje prawie zupełnie. Płyn uzupełnij 250 ml ciepłej wody.

 

Krok 3

Dodaj esencję, dzięki której sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj, upewniając się, że esencja zupełnie się rozpuściła. Wszystko razem gotuj aż sos zgęstnieje.

Zobacz podobne do Sosu marsala na przepisy.pl